» Italų tradiciniai užkandžių receptai
Jūs esate »
Pradžia »
Aktualijos »»
Verta žinoti
Italų tradiciniai užkandžių receptai
Italija ir skanus maistas neatsiejamas duetas. Lėtai ant pastos krentantis tarkuotas
sūris, ką tik iš krosnies ištraukta pica, dar garuojanti minestrone sriuba... Ne veltui italų virtuvė
taip mėgstama visame pasaulyje.
Norite dalelę Italijos atsinešti ir į savo namus? Svajojate apie šeimos ar draugų vakarą
su skaniais užkandžiais? Jei taip, prieš jūsų akis itališkų
užkandžių receptai. Apsilaižysite
pirštus!
Itališka bruschetta
Dažnai paprasti dalykai slepia kažką vertingo ir ypatingo. Tai galioja ir maistui:
ingredientai gali būti ir visai paprasti. Svarbu kokybė ir sumanus jų derinimas. Norite greito ir
skanaus itališko užkandžio? Rekomenduojame pasigaminti bruschetta. Esame tikri, šio patiekalo
neliks per kelias minutes nuo patiekimo.
Jums reikės:
1 kepaliuko itališkos duonos ciabatta.
4 nedidelių pomidorų;
2 česnako skiltelių;
1 nedidelio raudonojo svogūno;
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
kelių baziliko lapelių;
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
1. Supjaustykite itališką duoną maždaug centimetro storio riekelėmis.
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Jame apskrudinkite duonos riekeles (po 12 min iš
abiejų pusių, kol įgis auksinę spalvą).
3. Dar šiltas duonos riekeles įtrinkite česnaku.
4. Kubeliais supjaustykite pomidorus ir svogūnus. Sudėkite į dubenį. Įpilkite
šlakelį alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkintus baziliko lapelius. Pagardinkite
pipirais ir druska. Viską išmaišykite.
5. Gautą mišinį sudėkite ant duonos riekelių, Galite papuošti baziliko lapeliais.
Skanaus!
Rikotos sūris su migdolais ir aštriu medumi
Rikota sūris, be kurio neapsieina joks Italijos namų ūkis. Esate rikotos fanas ir jūs?
Norite pasigaminti nuostabaus skonio užkandį? Išbandykite šį receptą:
Jums reikės:
250 g rikotos sūrio;
30 g skysto medaus;
2 arbatinių šaukštelių aštraus padažo;
1 valgomojo šaukšto migdolų skiedrelių;
žiupsnelio druskos ir pipirų;
1 kepalėlio ciabatta duonos;
alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
1. Medų sumaišykite su aštriu padažu. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Rikotos sūrį sudėkite į lėkštę. Ant jo užpilkite medaus ir aštraus padažo mišinį.
Apibarstykite migdolo skiedrelėmis.
3. Ciabatta supjaustykite maždaug centimetro storio riekėmis. Jas apkepkite ant
alyvuogių aliejaus.
4. Viskas tepkite rikotos sūrį ant duonelės ir mėgaukitės.