
Baidarės ir jų nauda kūnui.. ... Baidarės – tai siauros, lengvos, mažos grimzlės valtys, dažniausiai skirtos vienam ar dviem žmonėms. Jų viršus dažnai būna uždaras, paliekant tik sėdynių vietas irkluotojams. Baidarės irkluojamos ..
Neskaitykite šio straipsnio, jei šiuo metu pietaujate!
1. Hagis (angl. Haggis)
Tai nacionalinis Škotijos patiekalas, kuriam paruošti yra sukurta daugybė skirtingų receptų. Pagrindiniais hagio komponentais laikomi avies širdis, kepenys, plaučiai, kurie patiekalo gaminimo metu pagardinami svogūnais, avižiniais dribsniais, druska ir prieskoniais. Paruošus masę iš visų šių ingredientų, ji sukemšama į avies skrandį ir kepama tris valandas. Skanaus!
2. Magot (angl. Maggot) sūris
Šis sūris populiarus Sardinijoje, Italijoje. Čia jis vietinių gyventojų vadinamas casu marzu. Ypatingas jis tuo, kad fermentacijos procesą čia užtikrina musių, suleistų į sūrio masę, lervos. Kai kuriems Magot sūrio mylėtojams, šios lervos - nepakeičiamas ingredientas. Jie visuomet džiaugiasi, jei valgydami randa jų daugiau. Kiti, prieš valgydami, pirmiausiai išsirankioja lervas, negalėdami nė į jas pasiziūrėti. Kaip pasielgti Jums - spręskite patys.
3. Paukščių lizdo sriuba
Tai ypatingas Kinijos gyventojų desertas, kurio svarbiausias ingredientas - paukštelio čiurlio lizdelis. Jis toks svarbus tuo, kad yra kupinas paukštelio seilių, stiprinančių žmogaus imuninę sistemą, gydančių virškinimo, lytinio gyvenimo sutrikimus, palengvinančių astmos priepuolius, gerinančių dėmesio koncentraciją. Vietinių gyventojų ši sriuba laikoma nepakeičiamu vaistu ir sveikatos šaltiniu.
4. Tūkstantmečio kiaušinis
Tai dar vienas nacionalinis Kinijos patiekalas: anties arba vištos kiaušinis keliems mėnesiams patalpinamas į molio, pelenų, kalkių, druskos ir ryžių mišinį. Tuomet kiaušinio trynys pažaliuoja, įgydamas stipraus sieros ir amoniako kvapų, o baltymas tampa tamsiai rudu, įgyja drebučių pavidalą. Tūkstantmečio kiaušinis Kinijoje laikomas ypatingu patiekalu ir dažniausiai gaminamas tik ypatingomis progomis (pavyzdžiui, vestuvių).
5. Muktukas (angl. Muktuk)
Šis tradicinis eskimų patiekalas gaminamas stipriai sušaldant banginio (dažniausiai - Grenlandijos) odą ir riebalus, tačiau valgomas jis nevirtas ir nekepintas. Pagardinamas muktukas dažnai druska arba duona. Eskimų kraštuose banginių medžiojimas ribojamas dėl nedidelių jų skaičiaus, tačiau patiekalo kainai tai neturi didelės įtakos. Paragauti jo galite Aliaskoje.
6. Jaučio penis – Kinija.
Tradicinis afrodiziakas - jaučio penis – yra valgomas įvairiose Tolimųjų Rytų vietose. Per Kinijoje vykusias Olimpinės žaidynes kinų atletai, netgi prašė, kad sriuba su buliaus peniu būtų įtraukta į jų kasdieninį valgiaraštį. Gal būtent tai jiems padėjo laimėti 51 aukso medalį.
7. Kepti vandens vanbalai - Bankokas, Tailandas.
Puikus proteino šaltinis – traškūs, aliejuje čirškinti vabalai, nukloję visus Tailando gatvės prekystalius. Svirpliai, žiogai ir skėriai – tikrai yra iš ko rinktis. Tačiau populiariausi tarp vietinių gyventojų (ir sukeliantys didžiausią siaubą turistams) dideli vandens vabalai, vadinami maeng da. Daugiau nei septynių centimetrų ilgio, steroidais primaitintus tarakonus primenantys vandens vabalai verdami aliejuje, kartais juos pagardinant česnaku bei čili pipirais. Maeng da taip pat kartais sumalami ir jais pagardinama populiari čili pasta namprik, kuria gardinami daugelis tailandietiškų patiekalų.
8. Kepti tarantulai – Kambodža
Didžiausias vorų baimę turinčių žmonių košmaras Kambodžoje patiekiamas keptas. Tarantulų galima nusipirkti turguose. Kepti vorai puikiai tinka kaip traškus užkandis. Vis dėlto drąsuoliai turistai, bandę valgyti keptus tarantulus, sakė, kad jausmas panašus į drėgnų voratinklių valgymą.
9. „Balut“ – Filipinai
Dar kitaip šis patiekalas vadinamas „kiaušiniu su kojomis“. Tai kasdien valgomas filipiniečių patiekalas – anties ar vištos kiaušinis su beveik išsivysčiusiu embrionu, kuris turi net plunksnas, kojas ir sparnus. Toks kiaušinis yra išverdamas ir valgomas su visu lukštu. Jei susidomėjote, „Youtube“ yra daugybė vaizdo medžiagos, kurioje užfiksuota, kaip valgomas šis patiekalas.
10. Gyvi aštuonkojai – Japonija ir Korėja
Valgyti šį patiekalą tikrai susigundytų ne kiekvienas, ypač matydamas, kaip patiektas gyvas aštuonkojis rangosi lėkštėje, bandydamas pasprukti. Taip pat nepratusių prie šio maisto žmonių organizmui gali būti sudėtinga suvirškinti aštuonkojų čiuptuvus.
... Feng shui specialistai rekomenduoja Kalėdų eglutę statyti ten, kur ji aktyvuos gerąją energiją jūsų namuose, o kartu ir saugos nuo įvairiausių nelaimių....
... tai vienas iš mėgstamiausių dekoratyvinių augalų, mielai auginamas gėlių mėgėjų..
... Ar žinote, kad pasaulyje plačiausiai paplitusios trys animacijos technologijos rūšys: tradicinė animacija, sustabdyto kadro animacija (stop - motion), kompiuterinė animacija..
... Dovanų pakavimas turbūt vienas iš didžiausių rūpesčių prieš dovanos įteikimą, tad originali idėja dovanai.. ..
Jeigu nerandi tinkamo užuojautos žodžio, — geriau paspausk nukentėjusiems ranką, priglausk juos prie širdies tyliai, be žodžių. Graudus žvilgsnis, nuoširdus pabučiavimas bus geriausiai išreikšta užuoj..
Jei jūsų sapnuose būna daug juodos ir geltonos spalvos, jei jaučiate alkį, liūdesį arba nerealiaibūnate laimingas (a), patiriat neįprastų meilės nuotykių, jus gundo ir pan., - sapnas perspėja, kad..
GYVENKIME • sveikai • spalvotai • patogiai • skaniai • draugiškai • stipriai • etiškai • linksmai • pokštaujant • grybaujant • keliaujant • su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu!