» Kodėl pieniškos dešrelės būtent tokio dydžio ir formos?
TOP meniu »
Pradžia »
Įdomybės »
Ar žinai? »
Temos
Dabar skaitote »
Ar žinai? »»
ĮdomybėsŽŪB "Nematekas" gamybos vadovas Nerijus Budreckis: Viena svarbiausių priežasčių - dešrelė turi tilpti į puodą. Gamintojams paprasčiau gaminti kuo ilgesnes, tačiau atsižvelgiame į vartotojų patogumą: kad šeimininkėms nereikėtų dešrelių pjaustyti.
Optimalus dešrelės ilgis - apie 15 cm. Stengiamės, kad dvi dešrelės sudarytų vieną porciją - apie 150 gramų. Specialiai restoranams gaminame ir 5 cm. ilgio, vieno kąsnio, dešreles. Ilgiausios mūsų gaminamos dešrelės - 21 cm. ilgio, kurios netelpa į tradicinį puodą, tačiau mums patogu jas gaminti: tokio ilgio suformuotos pakuotės.
Kodėl dešrelės gaminamos ne kvadratinės ar burbuliuko formos? Tai - klasika, nes dabar dešreles galima pagaminti įvairios formos. Tradicinės pieniškos dešrelės receptūrą atrado Vokietijos Bavarijos žemės ūkio mėsininkas Johanas Georgas Laneris.
Vokietijoje ir dabar dažnai gaminamos ilgesnės, apie 20 cm ilgio dešrelės. Prieš 200 metų dešrelės forma priklausė ne nuo gamintojų, o nuo kiaulės žarnos formos, į kurią buvo kemšama mėsa, o dešreles gamino rankomis. / "Kauno diena" /
R E K O M E N D U O J A M E
Iki leidinys: geriausios akcijos viename kataloge
..... Iki leidinys tai viena patogiausių priemonių, padedančių paprasčiau numatyti būsimus pirkinius, todėl jį visada palanku peržiūrėti dar prieš vykstant į prekybos centrą..
Standartiniai vokų formatai
..Kartais norint patiems pasidaryti voką, iškyla klausimas o kokie būna standartiniai vokų formatai, tad...
Mandalos menas ir galia
..... mokslininkų buvo pastebėta, kad mandalos ir žmogaus akių tinklainės struktūros yra panašios