» Keisčiausi pasaulio patiekalai

 TOP meniu » Pradžia » Įdomybės » TOPai

1. Hagis (angl. Haggis)

Tai nacionalinis Škotijos patiekalas, kuriam paruošti yra sukurta daugybė skirtingų receptų. Pagrindiniais hagio komponentais laikomi avies širdis, kepenys, plaučiai, kurie patiekalo gaminimo metu pagardinami svogūnais, avižiniais dribsniais, druska ir prieskoniais. Paruošus masę iš visų šių ingredientų, ji sukemšama į avies skrandį ir kepama tris valandas. Skanaus!

Hagis (angl. Haggis)

2. Magot (angl. Maggot) sūris

Šis sūris populiarus Sardinijoje, Italijoje. Čia jis vietinių gyventojų vadinamas casu marzu. Ypatingas jis tuo, kad fermentacijos procesą čia užtikrina musių, suleistų į sūrio masę, lervos. Kai kuriems Magot sūrio mylėtojams, šios lervos - nepakeičiamas ingredientas. Jie visuomet džiaugiasi, jei valgydami randa jų daugiau. Kiti, prieš valgydami, pirmiausiai išsirankioja lervas, negalėdami nė į jas pasiziūrėti. Kaip pasielgti Jums - spręskite patys.

Magot (angl. Maggot) sūris

3. Paukščių lizdo sriuba

Tai ypatingas Kinijos gyventojų desertas, kurio svarbiausias ingredientas - paukštelio čiurlio lizdelis. Jis toks svarbus tuo, kad yra kupinas paukštelio seilių, stiprinančių žmogaus imuninę sistemą, gydančių virškinimo, lytinio gyvenimo sutrikimus, palengvinančių astmos priepuolius, gerinančių dėmesio koncentraciją. Vietinių gyventojų ši sriuba laikoma nepakeičiamu vaistu ir sveikatos šaltiniu.

Paukščių lizdo sriuba

4. Tūkstantmečio kiaušinis

Tai dar vienas nacionalinis Kinijos patiekalas: anties arba vištos kiaušinis keliems mėnesiams patalpinamas į molio, pelenų, kalkių, druskos ir ryžių mišinį. Tuomet kiaušinio trynys pažaliuoja, įgydamas stipraus sieros ir amoniako kvapų, o baltymas tampa tamsiai rudu, įgyja drebučių pavidalą. Tūkstantmečio kiaušinis Kinijoje laikomas ypatingu patiekalu ir dažniausiai gaminamas tik ypatingomis progomis (pavyzdžiui, vestuvių).

Tūkstantmečio kiaušinis

5. Muktukas (angl. Muktuk)

Šis tradicinis eskimų patiekalas gaminamas stipriai sušaldant banginio (dažniausiai - Grenlandijos) odą ir riebalus, tačiau valgomas jis nevirtas ir nekepintas. Pagardinamas muktukas dažnai druska arba duona. Eskimų kraštuose banginių medžiojimas ribojamas dėl nedidelių jų skaičiaus, tačiau patiekalo kainai tai neturi didelės įtakos. Paragauti jo galite Aliaskoje.

Muktukas (angl. Muktuk)

6. Jaučio penis – Kinija.

Tradicinis afrodiziakas - jaučio penis – yra valgomas įvairiose Tolimųjų Rytų vietose. Per Kinijoje vykusias Olimpinės žaidynes kinų atletai, netgi prašė, kad sriuba su buliaus peniu būtų įtraukta į jų kasdieninį valgiaraštį. Gal būtent tai jiems padėjo laimėti 51 aukso medalį.

Jaučio penis – Kinija

7. Kepti vandens vanbalai - Bankokas, Tailandas.

Puikus proteino šaltinis – traškūs, aliejuje čirškinti vabalai, nukloję visus Tailando gatvės prekystalius. Svirpliai, žiogai ir skėriai – tikrai yra iš ko rinktis. Tačiau populiariausi tarp vietinių gyventojų (ir sukeliantys didžiausią siaubą turistams) dideli vandens vabalai, vadinami maeng da. Daugiau nei septynių centimetrų ilgio, steroidais primaitintus tarakonus primenantys vandens vabalai verdami aliejuje, kartais juos pagardinant česnaku bei čili pipirais. Maeng da taip pat kartais sumalami ir jais pagardinama populiari čili pasta namprik, kuria gardinami daugelis tailandietiškų patiekalų.

Kepti vandens vanbalai - Bankokas, Tailandas

8. Kepti tarantulai – Kambodža

Didžiausias vorų baimę turinčių žmonių košmaras Kambodžoje patiekiamas keptas. Tarantulų galima nusipirkti turguose. Kepti vorai puikiai tinka kaip traškus užkandis. Vis dėlto drąsuoliai turistai, bandę valgyti keptus tarantulus, sakė, kad jausmas panašus į drėgnų voratinklių valgymą.

Kepti tarantulai – Kambodža

9. „Balut“ – Filipinai

Dar kitaip šis patiekalas vadinamas „kiaušiniu su kojomis“. Tai kasdien valgomas filipiniečių patiekalas – anties ar vištos kiaušinis su beveik išsivysčiusiu embrionu, kuris turi net plunksnas, kojas ir sparnus. Toks kiaušinis yra išverdamas ir valgomas su visu lukštu. Jei susidomėjote, „Youtube“ yra daugybė vaizdo medžiagos, kurioje užfiksuota, kaip valgomas šis patiekalas.

10. Gyvi aštuonkojai – Japonija ir Korėja

Valgyti šį patiekalą tikrai susigundytų ne kiekvienas, ypač matydamas, kaip patiektas gyvas aštuonkojis rangosi lėkštėje, bandydamas pasprukti. Taip pat nepratusių prie šio maisto žmonių organizmui gali būti sudėtinga suvirškinti aštuonkojų čiuptuvus.Neskaitykite šio straipsnio, jei šiuo metu pietaujate.

• 2019 Spalio 22 d. Antradienis.

• Rudosios Žemės KIAULĖS (Šerno) metai (iki 2020-01-24)

• Pasveikink varduvininkus: Aliodija, Alodija, Donatas, Kordula, Kordulė, Malvina, Mingeda, Mingedas, Mingedė, Mingėlas, Severas, Severinas, Viltaras,

• Šios dienos istorijos faktai

• Šiandien pasiklausome: Lapalux - Without You (TWOS Remix)

Faktai apie liftus..... Oficialiai laikoma, kad pirmasis keleivinis liftas, kuriame buvo įrengtos kabinos apsaugos nuo kritimo priemonės, buvo įrengtas 1857 m. Niujorke....

Faktai apie krepšinį..... Krepšinio istorijos pradžioje, žaidime buvo naudojamas futbolo kamuolys ir krepšiai su dugnu, taigi po kiekvieno pataikyto metimo kamuolį reikėdavo ištraukti iš krepšio...

Faktai apie vorus..... Lietuvoje gyvena irgi keletas vorų rūšių, kurios gali įkąsti ir žmogui, tačiau tai nėra mirtini įkandimai, prilygsta širšės įgėlimui....

Siūlome paskaityti

 DĖMESIO! Jei radote netikslumų, klaidų, ar žinote (jei nenurodyta) minties kilmę ar autorių, ar norėtute pasidalinti mintimis - brūkštelkit mums :))

Kaunas žiemą..... siūlome pasižvalgyti po apsnigtą, apšerkšnijusį Kauno miestą
Faktai apie velykas..... Ar žinote, kaip Velykos vadinamos kitose šalyse: Prancūzijoje – Paques, Ispanijoje – Pascua, Latvijoje – Lieldienas, Čekų – Velikonoce, Vokiečių – Ostern
Kalėdų gėlė..... Puansetija tradiciškai laikoma kalėdiniu augalu ir yra perkama gruodžio mėnesį. Dažnai apibūdinamos kaip lepus "vienkartinis" augalas, bet pasirodo tai daugiametis augalas..