» Faktai apie šokoladą
TOP meniu »
Pradžia »
Įdomybės »
Faktai »
Kategorijos »
Temos »
Nauji »
Liaudiškas folkloras » Palik PĖDSAKĄ

Dabar skaitote »
Maistas »»
Faktus apie šokoladą Majai ir actekai kakavos pupeles naudojo kaip valiutą (kas sakė, kad pinigai ant medžių neauga?).
Nuomonė, kad nuo šokolado storėjama, yra klaidinga.Tukina ne pats šokoladas, o jame esantis cukrus.Kuo daugiau šokolade kakavos tuo mažiau yra cukraus.
Pasirodo, Kolumbas šokolado niekada taip ir neparagavo.
Paskutinis dalykas, kurį valgė prieš mirtį Elvis Presley buvo ledai su šokoladu.
Pirmą kartą šokolado vardas paminėtas 1604 metais, Anglijoje.
Suvalgę 100 gramų šokolado plytelę, gauname net 550 kcal (2300 kJ), todėl nuo seno šokoladu papildomi lakūnų, kosmonautų, narų, sportininkų, ypač kopiančių į kalnus, studentų (egzaminų sesijų metu) maisto daviniai.
Tikrieji tikrai šveicariški XIX a.išradimai - pieniškasis šokoladas ir šokoladas su lazdyno riešutais.Tačiau tai buvo ne skonio paieškos, o tik gudrūs verslo sprendimai: vietoj anuomet žiauriai brangios kakavos - panaudotas pigesnis užpildas (džiovinti vaisiai, riešutai ir kt.).Šitaip iš 100 kg žaliavinės kakavos šveicarai įsigudrino pagaminti iki 400 kg šokolado!
Vanilę šokoladui paskaninti naudoja tik geriausi gamintojai, o daugelis naudoja dirbtinį etilo vaniliną, kuris buvo sukurtas XX amžiaus pradžioje ir išgaunamas iš medžių spygliuočių.
Vidutiniškai vienas žmogus, gyvenantis Jungtinėje karalystėje per savaitę išleidžia apie 1 svarą vien tik šokoladui.
Viename vaisiuje būną 25-50 kakavos pupelių.
Viskas apie šokoladą - patarimai, kašto šokolado receptai 
Pagiriamasis žodis šokoladui 