» Faktai apie šokoladą
TOP meniu »
Pradžia »
Įdomybės »
Faktai »
Kategorijos »
Temos »
Nauji »
Liaudiškas folkloras » Palik PĖDSAKĄ

Dabar skaitote »
Maistas »»
Faktus apie šokoladą Harvardo universiteto (JAV) profesorius Davidas Edwardsas sukūrė aerozolio pavidalo šokoladą, kuriame beveik nėra kalorijų.Aerozolį sudaro labai smulkios keturių skonių šokolado dalelės: avietinio, mėtinio, mango ir įprastinio pieniško.Pakanka ant liežuvio užpurkšti 1-2 dozes orinio šokolado ir lieka pojūtis lyg suvalgius gabalėlį tikro šokolado.Anot profesoriaus, školadinis inhaliatorius padės pajusti visavertį šokolado skonį, nors į organizmą pateksiantis gliukozės ir kalorijų kiekis bus minimalus: Šis išradimas padės sumažinti nutukimo ir II tipo cukrinio diabeto išsivystymo riziką.
Juodasis šokoladas, kurio sudėtyje yra mažiau nei 50% sausųjų kakavos medžiagų yra per švelnus.Žinoma, šokolade yra ir cukraus.Michelis Chaudunas, Paryžiaus šokoladininkas teigia, kad cukrus šokoladui reikalingas kaip mėsai druska.Cukrus ne tik paskanina šokoladą, bet ir taip pat suardo.
Kakavos augintojų (ūkių) visame pasaulyje 5-6 milijonai.
Kakavos vaisiai auga tiesiai ant kamieno.Jie panašūs į nedidelius melionus.Kiekviename yra nuo 20 iki 50 kakavos pupeplių.
Kasmet kakavmedis subrandina 20-30 vaisių, itin derlingais metais iki 50.
Kasmet visame pasaulyje surenkama 3 milijonai tonų kakavos pupelių.
Kasmetinis kakavos paklausos augimas 3% visus pastaruosius 100 metų.
Kilogramui šokolado reikia 300-600 kakavos pupelių.
Kolumbas - pirmasis europietis, pamatęs ir lietęs kakavą.
Laikas, kurio reikia kad kakavmedis subrandintų pirmuosius vaisus (pupeles) 5 metai.
Viskas apie šokoladą - patarimai, kašto šokolado receptai 
Pagiriamasis žodis šokoladui 