» Faktai apie šokoladą
TOP meniu »
Pradžia »
Įdomybės »
Faktai »
Kategorijos »
Temos »
Nauji »
Liaudiškas folkloras » Palik PĖDSAKĄ

Dabar skaitote »
Maistas »»
Faktus apie šokoladą Beveik visuose valgomuose šokoladuose yra sojos lecitinas.Jis veikia kaip emulsiklis ir stabilizatorius, į šokoladą dedamas kakavos smulkinimo ir maišymo metu.Svarbiausia jo funkcija pagerinti šokolado tekstūrą ir saugojimo kokybę.
Briuselyje gaminamas šokoladas, kuris nekenkia dantims.Šokolado gamyboje vietoje sacharozės gaminama izomaltuliozė.Abi šias šokolado rūšis patvirtino burnos sveikatos organizacija Tooth Friendly International.
Daug valgant šokolado galima susirgti šokoholizmu.Daugiausiai šokoholikių yra Anglijoje, per dieną jos gali suvalgyti po 4-5 plyteles šokolado.
Daugiausiai kakavos pupelių gaunama iš Vakarų Afrikos.
Derlingiausias kakavmedžio periodas trunka vidutiniškai 10 metų.
Šokoladas gaminamas iš fermentuotų skrudintų maltų kakavos pupelių.
Šokoladas iš pradžių buvo šaltas gėrimas, gaminamas actekų tautos iš kakavos pupelių.Jį galėjo vartoti tik vyrai, moterims tai daryti būdavo draudžiama.
Šokoladas žudo šunis.Šokoladas veikia šunų širdį ir nervų sistemą.100 g šokolado nedideliam šuneliui gali būti mirtina dozė.
Šokoladui tirpstant burnoje, smegenų ir širdies aktyvumas analogiškas tam, kurs būna aistringai bučiuojantis.
Šveicarai suvalgo dvigubai daugiau šokolado, negu amerikiečiai (nieko keisto, šveicariškas žymiai skanesnis).
Viskas apie šokoladą - patarimai, kašto šokolado receptai 
Pagiriamasis žodis šokoladui 