» Pasaulio rašytojų gyvenimo faktai

 TOP meniu » Pradžia » Įdomybės » Biografijos » Veikla

Albert Camus

..... savo jaunystės laikus, kai mokėsi licėjuje, A. Kamiu aprašė autobiografinėje knygoje „Pirmajame žmoguje“ (Le Premier Homme), kurios rankraštis buvo rastas automobilyje, kuriuo važiuodamas žuvo avarijoje..

Aleksandras Diuma

..... tai prancūzų literatūros klasikas, vienas ir su bendraautoriais parašęs daugiau nei 600 knygų. Pirmoji A.Diuma knyga pripažinta 1844 metais ir būtent tada prasidėjo jo šlovė bei turtingas gyvenimas. Iki tol jo sukurtos pjesės ir kelionių aprašymai tokio pripažinimo nebuvo sulaukę.

Algimantas Jurgis Čekuolis

..... tai ne tik žymus žurnalistas, bet ir rašytojas bei keliautojas. 1948 m. baigė Vilniaus suaugusiųjų gimnaziją. 1953 m. baigė Maskvos Maksimo Gorkio literatūros institutą..

Henrikas Radauskas

..... H. Radauskas – vienas žymiausių lietuvių poetų modernistų, estetas. Jo poezija išsiskiria spalvų, vaizdų bei garsų įvairove. Poetas gamtoje, aplinkoje, buityje ieško grožio, estetinių emocijų, meninės prasmės..

• 2023 Gruodžio 5 d. Antradienis.

• Juodojo vandens Triušio (Katino) metai (iki 2024-02-09).

• Pasveikink varduvininkus: Eimilas, Eimilė, Eimina, Eiminas, Eiminė, Eiminta, Eimintas, Eimintė, Geisvilė, Geisvinė, Gracija, Grata, Gratas, Sabas, Svaigaudas,

• Šios dienos istorijos faktai

• Šiandien pasiklausome: Lapalux - Without You (TWOS Remix)

 DĖMESIO! Jei radote netikslumų, klaidų, ar norėtute aprašyti savo mėgstamą įžymybę, ar norėtute tiesiog, pasidalinti mintimis - brūkštelkit mums :))

Kaip išlankstyti dėžutę iš popieriaus?..... juk kiekviena dovana bus šiltesnė jei ją įdėsite į gražią savos gamybos dėžutę argi ne taip?..
Jakutsko keliai..... žinoma, kaip sakoma, kiekviename kaime, yra tragiškų kelių, tačiau ar žinote, koks kelias yra laikomas vienu iš tragiškiausių (blogiausių) kelių pasaulyje?
Italų tradiciniai užkandžių receptai..... Italija ir skanus maistas – neatsiejamas duetas. Lėtai ant pastos krentantis tarkuotas sūris, ką tik iš krosnies ištraukta pica, dar garuojanti minestrone sriuba... Ne veltui italų virtuvė taip mė